Volley Team SafeSign Hasselt

3 bekerfinales voor VT SafeSign Hasselt


3 bekerfinales voor VT SafeSign Hasselt

Verschillende VT SafeSign Hasselt ploegen maakten nog aanspraak op een finaleplaats in de Beker van Limburg.

De U13 kwamen op zaterdag als eerste aan de beurt in hun laatste kwalificatietornooi in Stevoort. Na 1-2 verlies tegen Maaseik en 3-0 winst tegen Stalvoc, viel de beslissing in de laatste match tegen Genk. Deze werd helaas met 1-2 verloren zodat de finaleplaats naar Genk ging. Toch proficiat aan de spelers voor het knappe resultaat.

De U19 speelden zaterdagnamiddag tegen Noliko Maaseik. Onze mannen verloren nipt de eerste set (25-27) en weerden zich nog goed in set 2 (20-25), maar Maaseik kon zich in set 3 relatief eenvoudig plaatsen voor de finale (14-25). De spelers, waaronder een heroptredende Anton Van Grinsven, waren tot het uiterste gegaan. "Er zat meer in", was de algemene reactie na de wedstrijd bij de spelers.

De U15 probeerden zich zondag te kwalificeren op het bekertornooi in Lanaken. Helaas konden zij zich niet plaatsen voor de finale na nipt 1-2 verlies tegen Mavo Dilsen-Stokkem.

De U11 speelden ook op zondag hun laatste kwalificatietornooi in Genk en alles kwam neer op de laatste wedstrijd tegen Genk. Met steun van de talrijk opgekomen supporters en de spelers van de A-ploeg wonnen ze hun wedstrijd overtuigend met 3-0 en plaatsten zich voor de bekerfinale tegen Mavo Dilsen-Stokkem op 11 april. Een dikke proficiat aan de spelertjes en de 2 topcoaches voor dit prachtige resultaat!

De A-ploeg kwam onmiddellijk na de U11 in Genk aan de beurt om zich te plaatsen tegen Genk (2e divisie). Zoals u kan lezen in het verslag draaide deze halve finale uit op een triller, gelukkig beslist in het voordeel van onze mannen. Zij plaatsen zich voor de derde keer in 4 jaar voor de finale van de Beker van Limburg op Paasmaandag 13 april.

Als afsluiter van het weekend speelde ook de B-ploeg nog hun halve finale tegen Sparvoc Lanaken (beide 1e provinciale). Na twee spannende sets stond het 1-1 (25-23 en 23-25), maar toen schakelden onze mannen een verzetje hoger en overklasten ze de bezoekers (25-18 en 25-22). Ook zij plaatsen zich dus voor de bekerfinale in Tongeren, op 11 april om 18u.

Een dikke proficiat aan alle finalisten!