Volley Team SafeSign Hasselt

King of the Court


Na het succes van vorig jaar organiseert herenvolleybalclub VT SafeSign Hasselt in het weekend van 12 en 13 augustus 2023 opnieuw een King of the Court-toernooi op de beachvelden van Runkst, omgedoopt tot BeachPunt Hasselt.

De eerste editie in 2022 werd erg enthousiast onthaald bij de pers (o.a. met een reportage op TVL), bij de toeschouwers en bij de deelnemers. Daarom geeft de federatie Belgium Beach het toernooi dit jaar een zeer prominente plek in het nieuw opgerichte circuit Nationale Series King of the Court en kent ze Hasselt het Belgisch Kampioenschap voor de Pro’s (niveau 1) en de Challenge (niveau 2) toe. Dat verzekert ons opnieuw van een sterk deelnemersveld. Het evenement wordt ondersteund door Volley Vlaanderen en Belgium Beach. De club krijgt ook de volle medewerking van de Stad Hasselt ter promotie van de (beach)sport en van de sportsite in Runkst.

We maken er meteen een tweedaagse van: op zaterdag 12 augustus (13 – 21 u.) strijden divisiespelers (niveau 3) voor kwalificatie en wildcards en op zondag 13 augustus (13 – 21 u.) kampen 15 damesteams en 15 herenteams in reeksen en finalerondes voor de nationale titel. De toegang is gratis.

KING OF THE COURT is een uitdagende en erg dynamische variant van beachvolleybal waarbij 5 duo’s het op 1 terrein volgens een roulatiesysteem in een afvallingsrace tegen mekaar opnemen. Wie in het Kingvak staat, kan scoren. Het team in het uitdagersvak heeft service en gaat bij rallywinst naar het Kingvak. De andere teams wachten aan de kant op hun beurt om in het uitdagersvak te komen. Er wordt op tijd gespeeld: één wedstrijd duurt 45’. Elk kwartier valt een team af. De wedstrijdfinale wordt in 15’ met drie teams gespeeld. Toeschouwers volgen de wisselende scores op grote ledschermen.

Ondertussen en ook na afloop kunnen de bezoekers genieten van wat frisse en lekkere drank- en eetstanden te bieden hebben, van spelen voor jong en oud en van de muzikale ambiance.

We hopen dat we voor dit erg opgewaardeerd toernooi op diverse steun mogen rekenen. U kunt voor concrete vragen en afspraken contact opnemen met Hugo Van Malcot (0478/22 70 12 - hugo.vanmalcot@hotmail.com).